13 Φεβ 2013

Mespilea Γκάζι

Το εστιατόριο Mespilea είναι στην πλατεία του Γκαζιού σε ένα διώροφο κτίριο, διακοσμημένο στις αποχρώσεις τις ελιάς, με μοντέρνα στοιχεία διακόσμησης και αρκετά χειροτεχνήματα της σεφ του εστιατορίου.

Την σεφ του εστιατορίου ίσως τη γνωρίζετε από το πρωϊνά του Σαββατοκύριακού στον Alpha, είναι η Ιωάννα Τσολομίτη που έχει αναλάβει πλήρως το μενού, το στυλ και τη διακόσμηση του χώρου.

Οι γεύσεις που δοκίμασα ήταν αρκετά καλές και κατάφεραν να συνδυάσουν παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία με πινελιές πρωτοτυπίας. Ιδιαιτέρως τα πουγκάκια που επιλέξαμε σαν ορεκτικό, με λαχανικά και τυριά, μου άρεσαν πολύ, όπως και η σαλάτα με το ψητό μανούρι! Αλλά και το κυρίως, μπριζολάκια με καμπανούλες (ζυμαρικό) και σάλτσα μελιού ήταν διαφορετικό και νόστιμο, αν και κάπως βαρύ σα γεύση. 

photo from web

Ως προς τις τιμές, η ίδια η σεφ μας ρώτησε αν θα θέλαμε να επιλέξουμε από τον κύριο κατάλογο με τιμές 10-15 ευρώ στα κυρίως και 6-8,5 ευρώ στα ορεκτικά ή από τον κατάλογο που έχουν για σνακς-σαλάτες με χαμηλότερες τιμές. Επιλέξαμε από τον κύριο κατάλογο και πληρώσαμε 40 ευρώ τα δύο άτομα (ορεκτικό, σαλάτα, δυο κυρίως) δεν θα χαρακτήριζα λοιπόν τη Mespilea οικονομική αλλά για να είμαι ειλικρινής ούτε και ακριβή, αναγνωρίζοντας πως τα πιάτα είχαν αρκετή δημιουργικότητα και πρωτοτυπία ξεφεύγοντας ως ένα βαθμό από το σπιτικό φαγητό της μαμάς.

Αν βρεθείτε στο Γκάζι, με διάθεση για φαγητό δοκιμάστε τη Mespilea και στείλτε μου τα σχόλια σας, αναμένω!

Εστιατόριο Mespilea 
Περσεφόνης 59 & Δεκελέων
Γκάζι, 118 54 
Τηλ: 210 3460972



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου